Rondleiding Paleistuin

Nieuw tijdens Royal Park Live 2021: rondleidingen door de achtertuin van Paleis Soestdijk. Onder leiding van een professionele gids zal in kleine groepen de achtertuin van het paleis bezocht worden. Onze gids deelt tijdens deze prachtige ronde interessante verhalen over de paleistuin.

De rondleiding voert langs de grote vijver door het Engelse Bos van koningin Emma en langs het chaletje dat koningin Wilhelmina op 12-jarige leeftijd als speelhuis van haar ouders kreeg. Vervolgens gaat de wandeling naar het sportpark waar koningin Juliana met haar vriendinnen veel tennis heeft gespeeld. Een attractie hier is het halfronde glazen sportpaviljoen. Daarnaast staat het speelhuis dat Juliana’s dochters kregen, een buitenhuisje waarvan alles is gebouwd op kinderformaat. Een klein keukentje, een smal fornuisje en een laag toilet. Andere bezienswaardigheden op de tour zijn o.a. de ijskelder en de hondengraven.

De rondleiding duurt 35 à 45 minuten. Houd in gedachten dat je goed ter been moet zijn om deze rondleiding te kunnen volgen.

Royal Park Live