Duurzaamheid

(Deze informatie is van Royal Park Live 2022. Het is mogelijk dat deze informatie wijzigt in aanloop naar Royal Park Live 2023)

Als organisatie hechten we veel waarde aan thema’s als duurzaamheid. Op het terrein voor bezoekers zichtbaar aan onder andere het beker retoursysteem, achter de schermen kijken we kritisch naar de keuze van leveranciers en partners en informeren we onze medewerkers over het belang van duurzaamheid.

Beker retoursysteem en recycling
Middels ons beker retoursysteem worden gebruikte plastic bekers afgevoerd in een mono afvalstroom om vervolgens gerecycled te worden.

Hoe werkt het beker retoursysteem?
– Bij de eerste bestelling van de drankjes betaal je met de bekermunt die je bij binnenkomst hebt ontvangen.
– Bij volgende bestellingen lever je jouw beker(s) in en betaal je enkel de drankjes
– Beker(s) kwijt? Dan betaal je naast voor de drankjes ook voor nieuwe beker(s)

Groene energie
Onze stroomleverancier zet volledig in op accu packs die met groene netspanning geladen worden. Onze voorkeur ligt bij groene energie en we streven er naar om het gebruik van aggregaten de komende jaren nog verder te verminderen. Momenteel maken we gebruik van aggregaten die werken op GTL Fuel Sale Diesel en biobrandstof proberen we zo min mogelijk vervuiling te veroorzaken.

Openbaar vervoer
We adviseren onze bezoekers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Gratis busvervoer vanaf treinstation Baarn maakt dit voor hen aantrekkelijker.

Royal Park Live & Innofest
Innofest geeft ondernemers de kans hun innovatieve prototypes in de praktijk te testen. Alle tests hebben te maken met de thema’s: ‘gezond gebouwde omgeving’ en ‘energietransitie’. Royal Park Live dient dit jaar voor het eerst als live testlocatie voor vijf duurzame startups. Elk van deze startups test hun innovatie op het publiek, om vervolgens met de opgehaalde data meer impact te maken.
De tests vinden plaats op 30 juni, 1, 2 en 3 juli.

Nexxtcharge vind je op de parkeerplaats– Deze startup wil de groei van duurzaam vervoer versnellen met slimme laadpalen
Groene Gevels vind je naast de toiletten– Met een tegeltuintje probeert deze ondernemer hittestress en wateroverlast in steden tegen te gaan
WeLLDesign vind je naast de toiletten – WeLLDesign presenteert hun circulaire wand- en gevelbekleding
The Good Floor vind je bij de bar– Van plastic vervuiling naar barbladen gemaakt van gerecyclede bekers met The Good Floor
Perfect Place doet een test achter de schermen– Perfect Place biedt een platform voor datagedreven locatiebeslissingen

Meer informatie over Innofest lees je hier.

De vijf tests op Royal Park Live zijn onderdeel van ValidatieLab Utrecht en worden mogelijk gemaakt door Innofest, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en ROM Utrecht Region.

Royal Park Live