Royal Park Live

Royal Park Live is een reeks bijzondere zomeravondconcerten in de tuin van Paleis Soestdijk. Nationale en internationale topartiesten strijken neer in de paleistuin voor een speciaal concert in een royale setting.

Royal Park Live beleeft in 2021 haar 5e editie

Hoofdacts van de edities t/m 2019 waren o.a. Sting, Gregory Porter, Damien Rice, Elvis Costello, Counting Crows, Jack Johnson, Van Morisson, LIVE, Yann Tiersen, BLØF, Racoon, Guus Meeuwis, Anouk, Doe Maar, Within Temptation, DI-RECT, De Dijk, HAEVN en The Analogues.

Social Media
Royal Park Live

Paleis Soestdijk

Rond 1650 werd het jachtslot voor Cornelis de Graeff, de toenmalige burgemeester van Amsterdam, gebouwd. in 1674 verkocht zijn zoon de hofstede aan de jonge stadhouder Willem III (later Koning-Stadhouder Willem III), een fervent jager. Het werd in die jaren als zomerverblijf gebruikt.

In 1795 verloor de familie het jachtslot. Onder Franse invloed werd Soestdijk ‘genationaliseerd’ en veranderde het zelfs even in een Franse kazerne. Toen de Fransen in 1815 weg waren, werd Nederland een Koninkrijk en de kroonprins – de latere Koning Willem II – kreeg het jachtslot van het Nederlandse volk voor zijn heldendaden tegen de Fransen.

Prinses Juliana en Prins Bernhard namen na hun huwelijk (1937) hun intrek in het Paleis. Het Nederlandse volk had het paar als Nationaal Huldeblijk een verbouwing aangeboden. Het paleis kreeg centrale verwarming en een comfortabel, modern appartement aan de achterzijde. In 1948 volgde Prinses Juliana haar moeder Wilhelmina op als Koningin. Paleis Soestdijk werd daarmee de koninklijke residentie. Onvergetelijk zijn natuurlijk de feestelijke defilés die op Koninginnedag door de voltallige koninklijke familie op het bordes werden afgenomen. Prinses Juliana en Prins Bernhard bleven er wonen tot hun dood in 2004.

Sinds december 2017 is MeyerBergman Erfgoed Groep eigenaar van landgoed en Paleis Soestdijk. Onder de titel ‘Made by Holland’ wordt Paleis Soestdijk de komende jaren ontwikkeld tot een platform voor innovatie en podium voor excellente prestaties van ondernemend Nederland. Tot het vaste programma op Paleis Soestdijk behoort de realisatie van een hotel, horeca en overige publieks- en verblijfsfuncties.

In 2021 zijn landgoed en paleis alleen geopend voor publiek tijdens grote evenementen, zoals Royal Park Live.

Social Media
Royal Park Live