Royal Park Live

Royal Park Live is een reeks bijzondere zomeravondconcerten in de tuin van Paleis Soestdijk. Nationale en internationale topartiesten strijken neer in de paleistuin voor een speciaal concert in een royale setting.

Royal Park Live beleeft in 2024 haar 7e editie

Hoofdacts van voorgaande jaren waren onder andere Sting, Nile Rodgers & CHIC, Gregory Porter, Damien Rice, Elvis Costello, Counting Crows, Oleta Adams, Jamie Cullum, Jack Johnson, Van Morisson, LIVE, Yann Tiersen, BLØF, Racoon, Suzan & Freek, Guus Meeuwis, Anouk, Snelle, Doe Maar, Within Temptation, DI-RECT en Het Residentie Orkest, De Dijk, Van Dik Hout, Paul de Munnik, Miss Montreal, HAEVN, De Edwin Evers Band, The Analogues, KALEO, Beth Hart, James Bay, Eros Ramazzotti en Ludovico Einaudi.

Royal Park Live

Paleis Soestdijk

Rond 1650 werd het jachtslot voor Cornelis de Graeff, de toenmalige burgemeester van Amsterdam, gebouwd. in 1674 verkocht zijn zoon de hofstede aan de jonge stadhouder Willem III (later Koning-Stadhouder Willem III), een fervent jager. Het werd in die jaren als zomerverblijf gebruikt.

In 1795 verloor de familie het jachtslot. Onder Franse invloed werd Soestdijk ‘genationaliseerd’ en veranderde het zelfs even in een Franse kazerne. Toen de Fransen in 1815 weg waren, werd Nederland een Koninkrijk en de kroonprins – de latere Koning Willem II – kreeg het jachtslot van het Nederlandse volk voor zijn heldendaden tegen de Fransen.

Prinses Juliana en Prins Bernhard namen na hun huwelijk (1937) hun intrek in het Paleis. Het Nederlandse volk had het paar als Nationaal Huldeblijk een verbouwing aangeboden. Het paleis kreeg centrale verwarming en een comfortabel, modern appartement aan de achterzijde. In 1948 volgde Prinses Juliana haar moeder Wilhelmina op als Koningin. Paleis Soestdijk werd daarmee de koninklijke residentie. Onvergetelijk zijn natuurlijk de feestelijke defilés die op Koninginnedag door de voltallige koninklijke familie op het bordes werden afgenomen. Prinses Juliana en Prins Bernhard bleven er wonen tot hun dood in 2004.

Sinds december 2017 is de MeyerBergman Erfgoed Groep eigenaar van landgoed Paleis Soestdijk. Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan. Het landgoed wordt de komende jaren grondig gerenoveerd en gerestaureerd en klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. In 2024 opent het nieuwe Paleis Soestdijk | Made By Holland: een inspirerend platform, podium en landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een rijk educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek. De bezoeker voelt, proeft en ervaart de innovatie en inspiratie op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

Tijdens Royal Park Live 2023 is het park van Paleis Soestdijk niet geopend voor publiek. Kijk voor overige activiteiten en openingstijden van het Informatiecentrum Paleis Soestdijk I Made by Holland op de website: paleissoestdijk.nl.

Social Media
Royal Park Live