Paleistuinbezoek

Maak je concertbezoek extra bijzonder met een bezoek aan de Paleistuin inclusief audiotour. Je maakt een wandeling door het park langs tal van monumenten. In ongeveer 45 tot 60 minuten maak je een wandeling door het historische ‘Zocherpark’. De route gaat langs tal van monumenten zoals: de ijskelder, het Wilhelminachalet en het Sportpark.

Door de audiotour maak je kennis met de rijke verhalen uit de laatste eeuwen van de paleistuin en de bewoning door de koninklijke families. Naast historie word je getrakteerd op de hedendaagse kunsttentoonstelling ‘VOORLOPERS’.

Expositie ‘VOORLOPERS’
De expositie in de paleistuin presenteert vijftien hedendaagse kunstenaars die in Nederland wonen, werken of opgeleid zijn. Kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en die verrassen. Kortom kunstenaars die echte voorlopers zijn. Naast werk van bekende namen als Joep van Lieshout/ Atelier Van Lieshout, David Bade, Groenewoud/ Buij, is er ook modern-klassieke sculptuur van Ivan Cremer te zien en videokunst van Prix de Rome-genomineerde en winnares van de Theodora Niemeijer Prijs, Silvia Martes.

Veel werken zijn speciaal gemaakt of aangepast voor het park. Aanstormend bio-design talent Bob Hendrikx -bekend van de ‘Living Coffin’- ontwikkelt voor VOORLOPERS een ‘Living Couch’, een doorzichtige bank gevuld met groene en rode algen uit de parkvijver. Cecilia Bengtsson maakt een geluidsinstallatie in het Wilhelmina Chalet, Ingrid Mol een diorama in het prinsessenspeelhuisje, Lennart Lahuis parkpoëzie met watertechnologie en Zeger Reyers geeft nieuw leven aan een vergeten tennisbaan.

De wandeling door de Paleistuin boek je eenvoudig online via onze website.

Tijdens jouw bestelling reserveer je een tijdslot waarop de wandeling gestart kan worden. Gedurende de wandeling bepaal je zelf het tempo.

Paleistuinbezoek bestellen

Royal Park Live